Ga naar hoofdinhoud

Visie.Missie.Strategie

Praktisch advies, consulting en coaching voor bedrijven die hun missie willen realiseren en op die manier ook hun mensen willen inspireren door hieraan mee te werken. 

Wil je graag een duidelijk beeld van waar je naartoe gaat?

Herken je dit? Iedereen in je bedrijf is zeer gedreven, gemotiveerd en heeft veel goede ideeën. Sommige van deze goede ideeën worden zelfs uitgevoerd. Om er vervolgens achter te komen dat ze niet coherent of consistent zijn. Ze lijken de organisatie links en rechts in beweging te brengen, maar zorgen nooit voor die volledige ommezwaai.

Het probleem met deze situatie is dat wanneer je organisatie links en rechts iets verandert, je misschien wel een bepaalde richting uitgaat maar slechts langzaam vooruitkomt. Wat nog problematischer kan zijn, is dat je helemaal geen kant op gaat.

Terwijl je concurrenten een duidelijk doel hebben en daar recht op af gaan. Zij zijn niet per se beter, zij hebben alleen hun doel duidelijker voor ogen.

Om van dit gezwalp af te komen, kan je best een duidelijk objectief en heldere doelstellingen voor je organisatie opstellen en ervoor zorgen dat iedereen in je organisatie daarop is afgestemd. Dat is precies waarmee wij je kunnen helpen met ons in-company Vision.Mission.Strategy programma.

Met dit programma, zal je organisatie niet alleen een duidelijk doel krijgen, maar iedereen in de organisatie zal dit doel ook kennen. Iedereen zal ernaar leven. Iedereen zal erdoor openbloeien. En iedereen in de organisatie zal elke dag werken om bij te dragen aan de realisatie van dat doel.

Kun je je voorstellen hoe het zou zijn als iedereen in je organisatie voortdurend zou werken aan hetzelfde doel en dezelfde doelstelling? Je zou nog steeds afwegingen moeten maken, maar de antwoorden zouden zo duidelijk zijn! Alle beslissingen kunnen worden genomen met dat ene bedrijfsdoel in gedachten, waarbij duidelijke prioriteiten en richtlijnen worden gesteld voor iedereen in het bedrijf.

Mensen kunnen zich elke dag voorstellen hoe zij bijdragen aan dit doel. Mensen leveren individuele bijdragen, allemaal in dezelfde richting. Geen gezwalp meer en recht op het doel af om die organisatiedoelen te bereiken.

Ben je klaar om de visie, missie en strategie voor je organisatie te ontdekken? Ben je klaar om naar een hogere versnelling te schakelen en je concurrenten voorbij te steken? Neem dan contact op om te ontdekken hoe ons programma je kan helpen bij het definiëren van je Visie.Missie.Strategie!

Herken je dit?

  • Het is lastig om iedereen op één lijn te krijgen wat betreft de prioriteiten
  • Er zijn veel goede ideeën, maar ze zijn niet op elkaar afgestemd noch consistent
  • Mensen starten initiatieven die niet altijd in lijn liggen met de bedrijfsdoelstellingen
  • Medewerkers kunnen niet duidelijk formuleren hoe zij bijdragen aan de organisatiedoelstellingen
  • Het is moeilijk om te kiezen tussen focus op medewerker, klant, prijs of productkwaliteit

Verwachte resultaten

Visie.Missie.Strategie

Je krijgt een duidelijk geformuleerde visie, missie en een strategie om de realisatie van de visie en missie te verzekeren. Dit is het werk van heel het team. Iedereen betrokken in de creatie hiervan zal het doorleven en begrijpen.

Iedereen op 1 lijn

We werken aan de vertaling van de visie, missie en strategie naar het dagelijkse werk van alle werknemers. Zij zullen begrijpen hoe hun werk bijdraagt aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Dit leidt tot meer motivatie, toewijding en betere resultaten.

Duidelijke prioriteiten

Het zal iedereen binnen het bedrijf duidelijk zijn wat de prioriteiten zijn. Als er afwegingen gemaakt moeten worden, kunnen die gemakkelijk gemaakt worden, omdat iedereen weet en begrijpt wat de hoogste prioriteit heeft.

Visie.Missie.Strategie

Je krijgt een duidelijk geformuleerde visie, missie en een strategie om de realisatie van de visie en missie te verzekeren. Dit is het werk van heel het team. Iedereen betrokken in de creatie hiervan zal het doorleven en begrijpen.

Iedereen op 1 lijn

We zullen werken aan de vertaling van de visie, missie en strategie naar het dagelijkse werk van alle werknemers. Zij zullen begrijpen hoe hun werk bijdraagt aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Dit leidt tot meer motivatie, toewijding en betere resultaten.

Duidelijke prioriteiten

Het zal iedereen binnen het bedrijf duidelijk zijn wat de prioriteiten zijn. Als er afwegingen gemaakt moeten worden, kunnen die gemakkelijk gemaakt worden, omdat iedereen weet en begrijpt wat de hoogste prioriteit heeft.

Aanpak

Standaard aanpak & methodologie

We gebruiken een standaard aanpak en bewezen methodologieën, gebaseerd op een mix van consulting, coaching en training. Zo zorgen we voor snelle resultaten en tegelijkertijd zorgen we ervoor dat deze resultaten blijvend in de organisatie ingebed worden.

Duurzame resultaten

Resultaten zijn belangrijk voor ons en we zijn niet in voor de snelle oplossing. We willen impact creëren op lange termijn en hechten veel belang aan de verankering van de resultaten in de organisatie. We werken op alle niveaus van de organisatie om een blijvend effect te creëren.

Focus op mensen

De menselijke factor is de sleutel tot succes. Daarom besteden we veel aandacht aan de menselijke relaties. Het opbouwen van een relatie gebaseerd op vertrouwen, wederzijds begrip en transparantie zijn de belangrijkste factoren die we zullen gebruiken om tot succes te komen.

Interesse?

Wat onze klanten zeggen

“Birgit is een heel enthousiaste en capabele coach die echt luistert en rekening houdt met de noden van de coachee. Haar jarenlange ervaring in consulting en project management brengt ook veel toegevoegde waarde. Door de juiste vragen te stellen op het juiste moment, kon ze me ondersteunen bij mijn kritische zelf-reflectie. Ik zou haar zeker aanbevelen als coach.”

Stéphanie Vets

“Tijdens haar coachings laat Birgit de coachee zien waar en hoe ze kan verbeteren – niet op een directieve manier, maar op een manier dat de coachee zelf tot inzicht komt en haar eigen pad voor verbetering kan definiëren. Birgit zal je ook altijd blijven ondersteunen na de coaching sessies, informeert naar je vooruitgang en geeft bijkomende suggesties als en wanneer dat nodig is. Stapje voor stapje begeleidt ze de coachee om samen een gemeenschappelijk doel te bereiken.

Malika Rahou

“Ik had de geweldige gelegenheid om advies te krijgen van Birgit tijdens een HEC leadership training. Ze gaf me heel relevante tips rond zelf-management en het management van anderen. Birgit kan goed luisteren naar anderen en ik kreeg verscheidene to-the-point aanbevelingen die me echt vooruit hielpen in het verfijnen van mijn leiderschapsstijl en bij het nemen van beslissingen in complexe situaties (zoals bvb een multi-culturele omgeving). Ik kan Birgit zeker en vast aanraden voor al je coaching activiteiten.”

Paul Bayle

“Tijdens haar coachings creëert Birgit een veilige omgeving en weet ze heel goed het vertrouwen op te bouwen met haar cliënten. Ze stelt steeds verduidelijkende vragen en haar nieuwsgierigheid drijft haar naar de vraag “wat zou hier mogelijk zijn?” Ze heeft me begeleid in het ontdekken wat werkt voor mij en tijdens het hele traject. Maar ze deelt ook informatie die mij toelaat om verder te leren en te groeien. Voor mij was dit de perfecte balans. Hartelijk bedankt, Birgit. Ik wens je veel succes met je coaching business!”

Leen Lievens

““Ik doe niet aan de korte termijn” zei ze me kort nadat we elkaar voor het eerst hadden ontmoet en begonnen samen te werken. En die zin is altijd blijven hangen. Birgit heeft een haast aangeboren passie om mensen te laten groeien, zowel professioneel als persoonlijk, en ze is er nog eens fantastisch in ook!”

Katy Willems

Mpower Coaching & Consulting

Contact

Hof van Delftlaan 60, 2180 Ekeren

Gratis intake gesprek

Heb je interesse om samen een coaching programma of een project op te starten? Contacteer ons dan nu voor een gratis intake gesprek!

Gratis intake gesprek

Mpower Coaching & Consulting

Contact

Hof van Delftlaan 60, 2180 Ekeren

Gratis intake gesprek

Heb je interesse om samen een coaching programma of een project op te starten? Contacteer ons dan nu voor een gratis intake gesprek!

Gratis intake gesprek